Soms is het voor mij, met mijn salarisadministraties, wachten op gegevens. Van werkgevers, pensioenfonds(en), helpdesk etc. En ook op wachten voor nieuwe, interessante onderwerpen voor dit blog. Natuurlijk gebeurd er heel veel, maar daar is al zoveel informatie over, dat het hier niets toevoegt.

Ik ben benieuwd of er een algemeen bindend verklaring komt voor de cao in de kinderopvang, wanneer, en wanneer deze in werking treedt. Eerst was het half juni voor per 1 juli. Nu las ik weer ergens half juli. Of helemaal niet. Dan heb ik nog wel een klus te doen, om de eenmalige uitkering over de voorliggende maanden overal in te voeren. En weer de vraag, of deze doorgaat. We wachten wel af!

Het is best lang geleden, dat ik een bericht heb gepost. Mijn bedoeling is eigenlijk minimaal een per maand, en nu is de laatste van februari. Het is al mei.

Er is natuurlijk heel wat gebeurd, en nog aan de hand, dat al mijn aandacht nodig had en heeft. Gelukkig heb ik zelf afgelopen jaren wat kunnen sparen, dus ik heb wat reserves om door te kunnen gaan. En gelukkig ook veel van mijn klanten.

In deze tijd van het jaar heb ik nogal last van pollenallergie. Vandaag is het voor het eerst wat minder. Ik moet dan niet veel niezen, maar voel me wel heel moe van binnen. Dat vraagt ook de nodige energie. Die ik gebruik om me te blijven concentreren en goed in te zetten voor de salarisadministratie.

Ik hoop jij ook gezond bent en blijft!

Aan een loonbeslag gaat een heel traject van betalingsherinneringen en aanmaningen vooraf. Ga daarom bij de eerste signalen van een loonbeslag zo snel mogelijk met de werknemer in gesprek. Zo kun je de zijn geldzorgen helpen beperken. Lees hier meer.

Een werkgever is wettelijk verplicht om tenminste één maand voordat een contract voor bepaalde tijd van langer dan zes maanden afloopt schriftelijk aan de werknemer laten weten dat het contract niet verlengd wordt. Dit is de aanzegverplichting.

Lees hier: tien aspecten die u moet weten over de aanzegging.

Begrijp je jouw loonstrook? Als je nu nee schudt, ben je niet de enige. Verreweg de meeste Nederlanders kijken alleen naar het bedrag onder aan de streep. Toch kan het heel goed zijn er eens wat aandacht aan te besteden.  Lees hier verder.

loonstrook

 

Hoe het nu is?

De eerste maand, januari, lonen bijna allemaal gedaan. Daarna bijna alle pensioenaangiften. Behalve die van de detailhandel. Daar heb ik er een voor gedaan, en daar zat meteen een fout in. De detailhandel is overgegaan naar een nieuwe manier van pensioenaangifte doen, dus moet ik er weer op letten dat alle goede luikjes open of dicht zijn. Deze pensioenaangifte opnieuw gedaan, en ik wacht nu al meer dan 24 uur op groen licht. Als dat binnen is, ga ik de volgende detailhandel pensioenaangifte doen, tot ze allemaal goed zijn. En daarna voor deze werkgevers de loonaangiften. Alle andere loonaangiften zijn al gedaan.

En dan de eHerkenning en UWV. Wat een ellende. Het zou prettiger zijn geweest, als het UWV de deur naar het oude portaal pas had dichtgedaan, als alles zou werken. Nu kan ik voor een werkgever niets doen, omdat ik iedere keer weer op het startscherm terug kom. Wat ben ik toch blij.

Verder valt het best mee, hoor. En doe ik nog steeds met plezier salarisadministraties.

 

Als vrijwilligerswerk ben ik taalmaatje, en dat hoop ik deze maand ook weer op te kunnen gaan pakken. Dat vind ik ook altijd heel inspirerend.

Allereerst de beste wensen voor 2020!

Tussen haakjes, zeg je tweeduizend twintig of twintig twintig? Ik dat laatste. Omdat als ik typ het beter gaat, en omdat we toch ook allemaal negentien twintig zeggen?

 

Na twee weken vrij, zo goed als, wel tussendoor een paar lonen gedaan, en mijn facturen de deur uit gedaan, weer aan de slag. Gisteren en eergisteren heb ik de aangiften (pensioen-, paww- en loon-). En aan het eind van de week zet ik alles klaar voor de jaarovergang.

Maar ook nu ben ik al druk bezig met de loonvoorbereidingen voor januari. Alles, maar dan ook alles, controleren of het goed staat ivm de WAB. Vooral de contracten op oproepbasis, of de vaste contracten een getekend exemplaar hebben. Nieuwe werkgevers opstarten en nieuwe werknemers invoeren. Gelukkig vind ik dit allemaal leuk werk. Ik doe het graag goed, en vind het alleen heel vervelend om een fout of vergissing te maken of iets te vergeten.

 

Twee uur, ik ga nu even de hond uitlaten :-)!

Bied je een medewerker een contract voor onbepaalde tijd, bepaalde tijd of een nulurencontract? Wat zijn nu eigenlijk de verschillen en de voor- en nadelen van de verschillende contractvormen? Lees (hier) snel verder en kom erachter.

Per 1 januari 2020 treedt de WAB, wet arbeidsmarkt in balans, in werking. Momenteel ben ik bij alle werkgevers aan het inventariseren:

  • of er een getekend arbeidscontract ten grondslag ligt aan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Gedagtekend en ondertekend
  • of er een vast aantal uren per week is bepaald

En zo niet, aan de slag om dat wel geregeld te krijgen.

 

Voor meer informatie over de WAB: zie hier.

Met de komst van de WAB wordt het verplicht om de arbeidsovereenkomst ‘bij de salarisadministratie’ te bewaren. Maar waar is die salarisadministratie en hoe zit het als een externe partij deze administratie voert?  Lees hier verder

Follow werkt voor de werkgever on WordPress.com