Op je loonstrook staan veel termen, afkortingen en getallen. Maar wat betekent het allemaal. Download de infographic!

Als een werknemer langdurig ziek of arbeidsongeschikt is, kan dat je bedrijf veel geld kosten. Soms is ontslag dan een optie. Dit zijn de regels en mogelijkheden.

(lees hier verder)

Als er iedere keer fouten zitten in de loonstroken. De verlofadministratie deugt niet of is er niet eens. Altijd lang moet wachten voor je gegevens aangeleverd krijgt.

Misschien is het dan hoog tijd, om de salarisadministratie door iemand anders te laten doen. En dan raad je het al, het liefst heb ik, dat je naar mij toekomt.

En het is nu half september, dus een prachtig moment om nu te beslissen, om vanaf 1 januari 2021 bij salarisadministratiekantoor Dovenetel jouw salarisadministratie te laten verzorgen.

Waarom bij mij? Ik heb al heel wat jaren ervaring en doe mijn werk plezier. En dat merk je aan wat ik aan lever. Ik werk snel en punctueel. Het software programma waar ik de lonen doe heet Loket.nl, dat onder andere de mogelijkheid biedt dat werknemers hun loonstroken kunnen inzien en hun verlofuren in een app.

Wil je meer weten? Bel of mail me. Onder het tabblad contact vind je mijn telefoonnummer en email adres.

Als een werknemer een auto van de zaak tot zijn beschikking heeft, hoeft zijn werkgever geen bijtelling toe te passen als de werknemer maximaal 500 kilometer per jaar privé rijdt. Maar wat nu als de werknemer in de vakantie toch iets verder heeft gereden dan gepland? Lees hier het hele artikel.

Wat als een werknemer op vakantie gaat naar een gebied met een geel, oranje of rood reisadvies en tijdens of na z’n vakantie in quarantaine moet? Wel of geen loondoorbetaling? Lees hier het hele artikel

Soms is het voor mij, met mijn salarisadministraties, wachten op gegevens. Van werkgevers, pensioenfonds(en), helpdesk etc. En ook op wachten voor nieuwe, interessante onderwerpen voor dit blog. Natuurlijk gebeurd er heel veel, maar daar is al zoveel informatie over, dat het hier niets toevoegt.

Ik ben benieuwd of er een algemeen bindend verklaring komt voor de cao in de kinderopvang, wanneer, en wanneer deze in werking treedt. Eerst was het half juni voor per 1 juli. Nu las ik weer ergens half juli. Of helemaal niet. Dan heb ik nog wel een klus te doen, om de eenmalige uitkering over de voorliggende maanden overal in te voeren. En weer de vraag, of deze doorgaat. We wachten wel af!

Het is best lang geleden, dat ik een bericht heb gepost. Mijn bedoeling is eigenlijk minimaal een per maand, en nu is de laatste van februari. Het is al mei.

Er is natuurlijk heel wat gebeurd, en nog aan de hand, dat al mijn aandacht nodig had en heeft. Gelukkig heb ik zelf afgelopen jaren wat kunnen sparen, dus ik heb wat reserves om door te kunnen gaan. En gelukkig ook veel van mijn klanten.

In deze tijd van het jaar heb ik nogal last van pollenallergie. Vandaag is het voor het eerst wat minder. Ik moet dan niet veel niezen, maar voel me wel heel moe van binnen. Dat vraagt ook de nodige energie. Die ik gebruik om me te blijven concentreren en goed in te zetten voor de salarisadministratie.

Ik hoop jij ook gezond bent en blijft!

Aan een loonbeslag gaat een heel traject van betalingsherinneringen en aanmaningen vooraf. Ga daarom bij de eerste signalen van een loonbeslag zo snel mogelijk met de werknemer in gesprek. Zo kun je de zijn geldzorgen helpen beperken. Lees hier meer.

Een werkgever is wettelijk verplicht om tenminste één maand voordat een contract voor bepaalde tijd van langer dan zes maanden afloopt schriftelijk aan de werknemer laten weten dat het contract niet verlengd wordt. Dit is de aanzegverplichting.

Lees hier: tien aspecten die u moet weten over de aanzegging.

Begrijp je jouw loonstrook? Als je nu nee schudt, ben je niet de enige. Verreweg de meeste Nederlanders kijken alleen naar het bedrag onder aan de streep. Toch kan het heel goed zijn er eens wat aandacht aan te besteden.  Lees hier verder.

loonstrook

 

Follow werkt voor de werkgever on WordPress.com